Fixa en skön plats utomhus

Är du villaägare och vill ha skön plats att vistas på när det börjar våras? Läs vidare för tips!

Det är när våren börjar anlända som det kliar lite extra i fingrarna att ordna till det som hör till utesäsongen. När en kopp kaffe utomhus börjar locka, eller när det känns som rätt läge att dra fram grillen – ja, då är det många andra idéer som frodas. Ofta handlar det om att se över trädgården, samt de uteplatser man förfogar över. Kanske finns inte någon riktig uteplats eller annan plats att njuta av utelivet. I så fall är det dags att ordna till det här. Det som oftast hägrar är då antagligen någon form av tillbyggnad, antingen i form av ett enkelt trädäck eller som ett komplett uterum med allt vad det innebär.

Det klassiska trädäcket

Ja, att bygga en altan är otroligt populärt bland svenskarna. Hur det än är så är det skönt att ha fast virke under fötterna eller solstolen – trots att det förstås går alldeles utmärkt att trivas även på en gräsmatta. En altan kan byggas precis så stor eller liten som man behöver den, eller vad som det för den delen finns utrymme till. Här har man möjligheten att antingen ha altanen lite upphöjd, eller helt i markplan. På altanen kan man ha en badtunna, som exempelvis kan hittas hos svenskabadtunnor.se, en grill och liknande.

Bygga ett uterum

Önskar man tak över huvudet och helst vill komma undan de friska vårvindarna, är kanske ett komplett uterum att föredra. På det här sättet förlänger man dessutom säsongen, särskilt i kombination med någon form av uppvärmning. Uterummet kan förläggas separat, eller i direkt anslutning till huset. För att få in så mycket ljus som möjligt är det vettigt att satsa på några väggar i glas, helst skjutbara för optimal flexibilitet. Eftersom detta är ett slutet rum fungerar det förstås mindre bra att ha grillen här, men som en skön plats att bara ta det lugnt fungerar det perfekt.