Viktigt med energieffektivt boende

Tiden står aldrig stilla och med det rör sig utvecklingen framåt och människor utvecklar sig själva vilket även samhället gör. När det kommer till boende strävar vi konstant efter att finna de bästa lösningarna både för vår komfort och för vår planet. Energieffektivitet är för de flesta den viktigaste aspekten när de kommer till att välja bostad. 

971702-safety-constructionFöre både vacker utsikt och yta så vill vi ha ett hem som är energieffektivt och 40 % av de tillfrågade vill kunna producera egen energi. Vi har tidigare skrivit om vikten av att leva i ett trivsamt hem, och när utvecklingen går framåt gällande mer miljövänliga boenden och det går hem hos hushållen är detta en otroligt positiv trend.

Undersökning gjord av byggföretaget NCC

Det är en stor undersökning som gjord på uppdrag av byggföretaget NCC där man ser att fler och fler verkar vilja ha kontroll över sin energi och med det producera den själv. Vad denna undersökning visar är att det inte längre är priset och läget som i första hand styr val av boende och detta är något som man inte hade räknat med att se. För uppfattningen är att vi styrs av läget och inte av miljöanpassade hus.

Vidare i undersökningen kan man läsa att många även vill se andra miljövänliga lösningar i sina hem såsom att det ska vara fritt från hälsoskadliga ämnen, att det inte ska finnas risker med att råka ut för fuktskador och att man gärna vill bo nära naturen och till kollektivtrafiken.

För byggbranschen gäller detta att man på några punkter måste börja tänka om och väljer man att renovera och bygga om gäller det att ha ett miljötänk om man sedan vill få ut så mycket som möjligt för bostaden.