Misstag som förstör golv

Har du trägolv hemma vill du säkert att de ska hålla sig fina så länge det bara går, då finns det en hel del saker du ska tänka på. Vissa misstag vi gör tenderar nämligen att förstöra våra golv – och du måste veta vilka för att kunna undvika dem.

Om du har slipat ditt parkettgolv och gjort det snyggt vill du såklart att det ska hålla sig så en längre tid framöver, och då finns det en del saker du ska känna till. Vi gör nämligen en hel del misstag när det kommer till våra golv som faktiskt kan förstöra dem. Och det vill vi ju inte. Så vad är det för misstag vi gör men bör undvika?

Misstagen som förstör våra trägolv

”Har du en dammsugare med roterande borste kan det slita ditt trägolv i onödan. Stäng av borsten och använd en vanlig, men framför allt, se till att dammsuga ofta, smuts och damm kan repa golvet när det sitter för länge.” se fler vanliga misstag här hos Expressen.

Som citatet ovan berättar så är dammiga golv en bidragande orsak till fula golv, och även när vi dammsugen. Likaså är våtstädning ett annat misstag vi gör, för om du inte har massor av människor som tillbringar tid på ditt golv behöver detta inte göras vid varje städning. Våtstädning kan i stället göras vid behov eller max en gång i månaden. En annan sak att tänka på här är även vilka rengöringsmedel du använder, säkerställ att dessa är milda och torka torrt golvet i stället för att låta det lufttorka. Samma gäller såklart vid ångtvätt. Har du äldre golv eller en vaxad yta så luckras denna upp av ånga vilket gör att du aldrig ska städa med ånga.

Ytterligare saker som förstör trägolv är mattunderlägg som tar bort golvets glans, solexponering i onödan och vassa föremål. Har du till exempel husdjur är det viktigt att klippa klor regelbundet, för dessa gör faktiskt repor i parketten med tiden.