Pool – en bra investering som lönar sig

Om du har pool så vet du redan vilket mervärde det ger. Det ger tillfälle till att ha roliga poolpartyn, du får motion och det bidrar till wellness. Men en pool ökar också värdet på huset om du en dag hade tänkt att sälja.

Att göra en så bra investering brukar bli en lyckad insats men du ska dock tänka på en rad faktorer när du installerar din pool. För det första gäller det att hitta rätt modell som passar ditt hus och din trädgård. Hos www.pahlen.se/ kan du finna oslagbara pooler som hela familjen kommer att älska. Utöver poolmodell är det viktigt att ta hänsyn till säkerhetsaspekter som poolstaket och pooltak så att inga barn riskerar att ta skada.

När du bygger poolen

Vid ett poolbygge är det bra att ta hjälp av kunniga hantverkare, speciellt om poolen ska ligga nedgrävd i marken. Då behövs schaktning och dränering med mera. Om din pool ska ligga upphöjd finns det faktiskt möjlighet att du gör hela bygget och monteringen själv. Det finns idag enkla byggsatser som monteras ihop med manual och medföljande material.

Tänk noga på säkerheten vid poolbygge. Det finns regler för stakethöjd och pooltak med mera, så att du inte blir skadeståndsskyldig om någon eller någons barn råkar ut för en olycka.

Få ut mer för huset med en pool

En potentiell husköpare kommer sannolikt att få ett ökat intresse om det finns en pool med i bilden. En pool ger ett snyggt och lite lyxigt intryck på terrassen eller i trädgården som en köpare ser direkt. Har du en riktigt stor trädgård kan du installera en rejäl pool, men många väljer även att ha en stor inomhuspool som bäddar för året runt-simning och mysig avkoppling som på ett spa. Du kan kanske bygga en inomhuspool med dragväggar så att du öppnar upp på sommaren.