Kvalitet lönar sig i längden

I dagens inlägg skriver vi om i vilket årtionde som det byggdes tåliga och säkra hus, som fortfarande står tiden bi och fungerar utmärkt att leva och bo i. Vi tittar även på byggkvalitet och hur viktigt detta faktiskt är, för att allt inte ska sluta i kaos på en åker i Kristianstad, eller med ett krossat fönster i backen.

När man funderar på att antingen bygga nytt eller köpa kan det vara bra att satsa på kvalitet, även fast det kostar lite extra. I Sydsvenskan kan vi läsa hur man bör tänka när man letar bostad, förvånansvärt är femtiotalet ett decennium som kan vara värt att lägga på minnet när det gäller trygghet och gediget, med stommar av tegel och betong. Då är vad du ser vad du får och sällan
gömmer sig dyra överraskningar och fuskbyggen. Det man bör renovera i ett femtiotalshus är däremot ett badrum i originalskick, för man duschar mycket mer nu än vad man gjorde för sextio år sedan, då tvättade man sig och badade en gång i veckan. Nu skulle det bli fuktskada väldigt snabbt.

Ja om man inte riktigt satsar på kvalitet, vad det än gäller, kan det sluta med katastrof. I Kristianstadsbladet kan vi läsa om hur undermålig byggkvalitet kan orsaka fullständigt haveri på bland annat vindkraftverk. Då kan kraftverkets vingar slitas loss och spridas ut på marken nedanför. Ett stort problem alltså.

Bra gZclub.nu(2)ångjärn viktigt och säkert

Ett annat haveri som kunde ha slutat betydligt värre är när ett trasigt gångjärn orsakade ett fall från en byggkran i Umeå, något vi kan läsa om i Folkbladet. Det tog sig så illa att ett fönster lossnade och sl
og i marken, utan att skada någon lyckligtvis. Det visar på att det är extremt viktigt att se till så att man har välfungerande gångjärn. Dessutom vill man ju ha sådant som passar huset och bygget i sig, ett stort sortiment på lås och gångjärn går att hitta på Colly Components bland annat. Design i all ära men själva kvaliteten och därmed även funktionen är allra viktigast, samt säkrast – som vi kan förstå av det vi läser ovan.