Ren luft och klimattänk hemma

Den som vill ha ett både klimatsmart och rent hem gör gott i att titta hit. Få smarta tips på hur du sparar energi och är vänlig mot klimatet i hur du inreder hemma.

energi kökVill du ha ett energismart och hållbart hem som även har bra luft att andas. Då kan en luftrenare med extra låg energiförbrukning från http://www.coway.se/ vara något för dig. Den skapar en ren och hälsosam inomhusluft som är bra ur allergi- och astmasynpunkt. Att den drar så lite el är en stor bonus.

Så inreder du klimatsmart

Svenskarna är ett av de mest klimatupplysta folken i världen. Samtidigt lever vi, allt inräknat, högst klimatovänligt – Dagens Nyheter

Varför? Och ja, du kan vara den som ändrar på detta, i alla fall dina egna vanor och din livsstil. På Energimyndigheten finns det bra råd för den som vill minska sin förbrukning av energi och leva lite mer klimatsmart. Det är inte bara bra för miljön utan sparar även pengar i din plånbok, just eftersom elräkningen blir mindre.

Vitvaror som drar mindre el

Du som bor i villa kan tänka på att välja rätt typ av uppvärmning, men även att kolla på energimärkningen på de vitvaror, tv-apparater, lampor, värmepumpar eller varmvattenberedare du köper. Kyl och frys drar energi och el dygnet runt, år efter år. Där kan du verkligen påverka din förbrukning. En ny, kombinerad kyl och frys drar hälften så mycket som en du köpte för 15 år sedan. Det är för att de fått effektiva kompressorer och ännu tjockare isolering. Gör dig själv en stor tjänst och köp en nyare variant om din gamla passerat 10 år och drar för mycket energi.

Mer om hållbar inredning går det att läsa om här.