Renovera taket, det är en lönsam investering

Funderar du på att ge huset ett lyft med en renovering? Kanske ska du sälja och vill försöka få ut ett så högt pris som möjligt? Då lönar det sig att inte glömma bort taket.

Med ett tak i gott skick ser huset bättre ut och dessutom gör det att huset håller bättre. Genom att anlita en erfaren och professionell takläggare såsom Tak20 får du ett nytt tak inom kort. Läs mer på www.tak20.se om olika sätt att renovera tak på.

Höj värdet på huset med nytt tak

Takomläggning hör till de investeringar som lönar sig allra mest när det kommer till renovering. Det beror dels på att många tycker att det är en ganska tråkig kostnad jämför med till exempel en köksrenovering eller en tillbyggnad. Därför blir många potentiella köpare mycket lättade över att taket är i bra skick. Och ger därmed högre bud.

Orsaken till att det är viktigt med ett bra tak är att det, tillsammans med fasaden, är husets yttre skydd mot fukt och väta. Om vatten tränger in i husets regelstomme är risken stor att huset blir angripet av mögel och till slut obeboeligt.

Planera och budgetera takrenoveringen

Att renovera taket går naturligtvis att göra separat men det kan vara smart att göra det i samband med övriga renoveringar av huset. På så sätt blir det en kortare period av byggarbeten och kontakter med byggföretag. Med rätt planering och genom att anlita rätt tak- och byggföretag går det att minska ner tiden för renovering.

Det är också viktigt att göra en bra budget för renoveringsprojektet. Be om att få en offert som är tydligt specificerad med exempelvis rotavdrag för arbetskostnaden. Fundera på om det är värt att låna pengar till renoveringen eller om det är bättre att vänta och spara. Tänk på att om taket är i dåligt skick måste det åtgärdas så fort som möjligt. Annars är risken stor att kostnaderna stiger om fukt tar sig in där det inte ska.