Höj värdet genom att renovera inför försäljning

Är det dags att sälja bostaden? Då kan det faktiskt vara väl investerad tid att lägga lite energi på renovering. På så sätt kan du höja värdet på bostaden och få ett bättre pris vid försäljning.

Små ingrepp kan göra stor skillnad

Family,Time,Together,With,Small,Daughter.,Young,Father,And,MotherRenovering kanske låter som ett stort och skrämmande ord, men faktum är att små ingrepp kan göra stor skillnad. Det kan faktiskt räcka med att slipa repiga trägolv, byta ut daterade tapeter och måla slitna ytor för att få ut mer vid en försäljning. Om du vill veta vad bostaden är värd efter renoveringen kan du göra en så kallad blixtvärdering online. Den välrenommerade mäklarfirman www.skandiamaklarna.se/salja/vardera/blixtvardera utför sådana värderingar snabbt och smidigt. Allt du behöver göra är att klicka på länken.
Det kan också vara värt att värdera din bostad trots att du inte tänkt sälja. Bostadspriserna har som bekant gått upp en hel del de senaste åren. Visar det sig att din bostad gått upp i värde kan du sänka dina amorteringskostnader, ofta med flera tusenlappar.

Var försiktig med byggnadens yttre utseende

När du är på gång med renoveringen kanske du blir sugen på att ge dig på även husets yttre. Innan du gör det är det dock viktigt att du kontrollerar att du verkligen får göra det. Bor du i ett område som är detaljplanerat krävs nämligen tillstånd för att få göra vissa renoveringar. Är det grönt ljus för renovering av husets yttre är det emellertid bara att köra på. En trevlig fasad kan nämligen höja husets värde med en hel del.

Om renovering känns betungande

Kanske drar du dig för att renovera och vill mest av allt bara få huset sålt. Tänk då på att du faktiskt gör en investering i dig själv. Arbetet du lägger ned kommer troligen att ge betalt i form av större värde. Det kan också vara bra att inspireras av andra, till exempel den här kvinnan som renoverar ett gammalt ödehus alldeles själv. Plötsligt kanske inte din renovering känns speciellt betungande.