Varför och hur du plastbantar

Nu är den senaste trenden här: at plastbanta i köket. Varför? för att plastkemikalierna migrerar till livsmedel i kombination med värme. 

709680-attention-keyboardAllt fler människor bryr sig mer om hur de bor och hur deras inredning är. När det kommer till kök och badrum så är det de viktigaste rummen när det kommer till en försäljning och när det kommer till att leva så är det även de viktigaste rummen att hålla rent i för att må så bra som möjligt. För att må så bra som möjligt är det bästa att välja material som natursten eller trä som är levande. Alla vet vi hur mindre bra plast är då det innehåller otroligt många farliga kemikalier, så nu har allt fler börjat intressera sig för att plastbanta, alltså försöka skala bort så mycket plast från sina kök som möjligt skriver Aftonbladet. För just i köken har vi otroligt mycket plats.

Plast migrerar till livsmedlen

Kanske den största orsaken till att man ska försöka byta ut så mycket plast som möjligt är att plasten vid uppvärmning migrerar till livsmedlen menar Naturskyddsföreningen. Tidningen Expressen skriver om hur mycket vi idag omger oss av plast, och när man tänker på det så blir man lite smått rädd. Dock kan man bli lite lugnare av att veta att det finns en del man kan göra. Här kommer några tips på att få ett bättre kök – och även ett snyggare kök, för hur snyggt och roligt är det med plastprodukter.

  • Byt ut alla köksredskap som finns i plast, framför allt stekspadar då det finns svart amidplast. Detta då man nu sett forskning på att det i köksredskap finns ett cancerogent ämne som inte får finns i de livsmedelsgodkänd plast. Kommer den i kontakt med värme får det förödande konsekvenser.
  • Byt även ut din vattenkokare om du har någon sådan i plast.
  • Skärbrädor i plast är även detta en nej nej!
  • De flesta har även matlådor i plast och i dessa finns ett skadligt ämne som heter bisfenol A och är hormonstötande vilket kan göra en barnlös.