Ren luft och trivsamt inneklimat

Hur får du till en renare, bättre luft hemma samtidigt som du bibehåller rätt fuktbalans?

I Sverige är konstrasterna höga när det kommer till väder och klimat. Från heta sommardagar med kvalmig luft, till torr, kall vinter med blåst och låga temperaturer. Med en avfuktare eller luftavfuktare från ArctusNordic kan du se till att det alltid är ett trivsamt och bra klimat inne i ditt hem och slippa både mögelskador på grund av fukt som aldrig avdunstar, eller irriterande luftvägar på grund av för torr luft. Du bibehåller rätt fuktbalans inomhus med andra ord.

Renare luft inomhus

Andra sätt att hjälpa med klimatet inne är att ha blommor som med sina gröna, fina blad renar luften och tar bor gifter:

Flera vetenskapliga studier och forskare är överens om att växter kan ha en positiv inverkan på luften i våra hem genom att neutralisera skadliga gaser. Även Nasa, amerikanska rymdstyrelsen, har kommit fram till att krukväxter är bästa sättet att rena luften på en rymdstation – Expressen

I Sköna Hem går det att läsa om hur några av våra vanligaste växter kan rena luften från föroreningar som formaldehyd, bensen, trikloretylen, ammoniak och andra giftiga ämnen som kommer från plaster, färg och rengöringsmedel. Det är blommor som svärmorstunga, gerbera, murgröna, fredskalla, ampellilja, krysantemum, aloe vera, benjaminfikus, azalea, kantdracena och många fler. Du kan med andra ord både inreda fint med gröna härliga växter och på en och samma gång se till att skapa en renare bättre luft hemma. Det är win-win om något. Mer om nyttiga växter att ställa fram i fönster och på bord i ditt hem kan du se mer av här.