Städa snabbt

Ingen är nog ett stort fan av att städa, men det måste göras till och från om man vill bo i ett fräscht hem – och som tur är finns det knep som gör att städningen går fortare än du tror.

Att städa och rensa ut onödiga prylar i hemmet är något som många gärna skjuter upp i det längsta för att slippa ta itu med, men det finns faktiskt knep för att få städningen att gå väldigt mycket fortare än man kanske trodde. På en timme går det nämligen att städa ett helt hem, bara man använder sig av rätt teknik.

Börja med grovstädningen

För att kunna städa ett helt hem på 60 minuter krävs att du följer ett schema och hur detta schema ser ut är något som magasinet Sköna Hem tipsar om. Enligt dem är det dock bäst att grovstädningen redan är genomförd för att detta ska fungera, alltså att du redan plockat bort från golv, bord och stolar för att komma åt ytorna snabbare. Och en grovstädning behöver trots allt varken vara speciellt noggrann eller ta alltför lång tid, det hela handlar ju om att plocka bort prylarna du har framme och lägga dem på sin rätta plats – och såklart slänga det du inte använder eller inte behöver.

Så städar du på 60 minuter

Inled med sovrummet och bädda sängen, plocka undan saker som inte hör hit och samla in det som hamnat på fel plats i en korg och sortera rätt efter städningen. Glöm inte bort att damma av möblerna, räcker med en dammvippa eller en mirakelduk.

Nästa rum är badrummet. Här plockar du bort prylarna som står framme och ställer in i sitt skåp, därefter sprejar du rengöring i toaletten som du låter verka under tiden som du torkar av alla andra ytor med rengöring och avslutar med att städa toan med toalettborste och spolar för att få bort rengöringsmedlet.

Vardagsrummet går du sedan vidare till och inleder på samma sätt som i sovrummet med att lägga sakerna som inte ska vara här i korg och sortera senare. Sedan är det bara att börja damma av och puffa upp kuddarna i soffan och fåtöljer.

När det är klart förflyttar du dig till köket, här fyller du diskmaskinen, sätter igång och fyller sen diskhon med ljummet vatten och diskmedel och tar sen trasan och torkar av alla ytor, glöm inte köksredskapen.

Näst sista momentet är att dammsuga alla golv. Börja i sovrummet och ta dig runt samma väg du redan gått runt och städat, när du är klar ställer du bort dammsugaren och tar dig an korgen med insamlade prylar och sorterar dem rätt. Sedan är du klar!