Spar energi med nya fönster

När det kommer till ens hem så finns det mycket man kan göra för att spara in på onödiga utgifter och för att få ett mer trivsamt hem. En stor del till ökad trivsel och klirr i kassan är att byta ut gamla och trötta fönster. 

640341-light-bulbAtt inreda och renovera är något som vi svenskar gillar otroligt mycket, och nu när det vankas vår så ökar dessa känslor ännu mer. Vad som kan vara bra att tänka på är att även ha med ett miljötänk samt att man ska göra ens bostad ännu mer energieffektiv. Och när det kommer till att spara in på energi så kan gamla fönster, inte bara vara enklare att bryta sig in i, utan även vara den största energiboven. Dn.se skriver om att det bästa energitipset är att byta fönster och på ArcticWindows hemsida finns mer information om vad som menas med underhållsfria, PVC och andra typer av fönster som kan vara bra att ha koll på innan man slår till.

Äldre villor behöver bättre isolering

Vad man först och främst ska kolla på är när huset byggdes för att man där få en uppfattning om hur bra isoleringen är. Då energin inte kostade lika mycket för några decennier sedan så kunde man då kosta på sig att elda på och inte ha så bra isolering. Nu är det andra tider – både att elpriserna är högre och att vi mer värnar om vår miljö. 10 – 15 millimeter i isolering bör ändras om till att vara minst 40 millimeter.

Vad man kan göra är att läsa på på Energimyndigheten samt att tänka på hur: grunden, fönstren, uppvärmning, vind, duschrum och vattenberedare ser ut och fungerar. Sen att tänka på resultatet och på att det kommer bli så otroligt bra om man gör jobbet rätt från grunden.