Göra själv eller anlita proffs för renovering?

När det börjar bli varmare utomhus och folk tar semester är det många som vill renovera hemma. Det kan vara allt från att måla om sovrummet, byta färg på huset eller riva ut köket. Vad är det du kan göra själv och vad bör du överlåta till proffs?

Många tar tag i renovering som behövs göras på huset under våren. Det börjar bli varmare ute och det är roligt och behövligt att komma igång. Speciellt under semestertider är det många som vill pyssla själva i hemmet men många saker kan vara svåra att göra på egen hand. Exempelvis kan fasadrenoveringar och tilläggsisolering vara en svårare bit att ta hand om själv. Kolla istället hos https://fasadrenoveringstockholm.se/ där kan du hitta hjälp med hur du kan renovera din fasad. Du kan istället piffa upp själv i hemmet genom enklare renovering, såsom måla om väggarna i sovrummet, fräscha upp listerna eller snickra en platsbyggd möbel. Det ger ett stort lyft och är ett enkelt och roligt projekt att göra. 

Skapa ditt eget drömhem

Många väljer att köpa ett hus med renoveringsbehov för att sedan kunna sätta sin egen prägel. Hus som inte är nyrenoverade går oftast att fynda billigare än hus som ser perfekta ut. Det gäller att se bortom det som är mindre fint just nu för att se möjligheterna i vad du kan göra med huset, för att få ditt drömhem att njuta av resten av livet. Debora med familj gick den vägen och införskaffade sig ett torp i skogen där de har renoverat om alltihop. Det har inte varit en enkel väg dit, men de är mer än nöjda i efterhand. 

“Vi har totalrenoverat huset från tak till grund och renoverat alla ytskikt. Men tack vare att vi fick huset till ett så bra pris var det möjligt för oss. Det kändes ju helt fantastiskt att flytta till ett eget hus från en tvårumslägenhet” säger Debora till Aftonbladet.